Največji onesnaževalec z mikroplastiko

Foto: Profimedia Ocean
V okolju vsako leto pristane 330.000 ton mikroplastike ...
Oglej si celoten članek

V okolju letno pristane okoli 330.000 ton mikroplastike, kaže študija, ki jo je objavila nemška raziskovalna organizacija Fraunhofer Society.

Največji onesnaževalec z mikroplastiko, ki se ne razgradi več let in poškoduje telesa in tkiva, ki jo absorbirajo, je sicer gumarska industrija, študijo še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Med ostalimi večji onesnaževalci z mikroplastiko so naprave za čiščenje odpadne vode, letala in gradbišča, še izpostavlja študija.

Na vseh področjih okolja

Ena od soavtoric Leandra Hamann je ob predstavitvi rezultatov dejala, da lahko predvidevamo, da je mikroplastika že prisotna na vseh področjih okolja, poroča nemška tiskovna agencija.

Kot smo pred časom na Žurnalu24.si že pisali, so raziskovalni novinarji ekipe ORB v svojem poročilu zapisali, da je v mestih po celem svetu je kar 83 odstotkov vode iz vodovodnega omrežja onesnažene z nevidnimi delci mikroplastike. V ZDA je stopnja okuženosti 94-odstotna, v Evropi pa 72-odstotna. Več o tem, kako je v Sloveniji, v spodnjem prispevku.

Kaj to pomeni Zaskrbljujoče poročilo o pitni vodi



 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.