Zdravje > Eko kotiček
495 ogledov

Največji onesnaževalec z mikroplastiko

Ocean
V okolju vsako leto pristane 330.000 ton mikroplastike ...

V okolju letno pristane okoli 330.000 ton mikroplastike, kaže študija, ki jo je objavila nemška raziskovalna organizacija Fraunhofer Society.

Največji onesnaževalec z mikroplastiko, ki se ne razgradi več let in poškoduje telesa in tkiva, ki jo absorbirajo, je sicer gumarska industrija, študijo še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Med ostalimi večji onesnaževalci z mikroplastiko so naprave za čiščenje odpadne vode, letala in gradbišča, še izpostavlja študija.

Na vseh področjih okolja

Ena od soavtoric Leandra Hamann je ob predstavitvi rezultatov dejala, da lahko predvidevamo, da je mikroplastika že prisotna na vseh področjih okolja, poroča nemška tiskovna agencija.

Kot smo pred časom na Žurnalu24.si že pisali, so raziskovalni novinarji ekipe ORB v svojem poročilu zapisali, da je v mestih po celem svetu je kar 83 odstotkov vode iz vodovodnega omrežja onesnažene z nevidnimi delci mikroplastike. V ZDA je stopnja okuženosti 94-odstotna, v Evropi pa 72-odstotna. Več o tem, kako je v Sloveniji, v spodnjem prispevku.

Pitje vode Kaj to pomeni Zdravje Zaskrbljujoče poročilo o pitni vodi



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.