Nas čaka davek na sol?

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
S prevelikim vnosom soli se poveča tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, kap in koronarne bolezni.
Oglej si celoten članek

Eden izmed mineralov, ki ga človeško telo nujno potrebuje, je natrijev klorid oziroma kuhinjska sol. Priporočilo Svetovne zdravstvene organizacije in Organizacije združenih narodov za hrano in kmetijstvo je 5 g ali čajna žlička soli na dan, za optimalno delovanje pa je za odrasle in mladostnike dovolj že 1,4 g, za otroke manj. 

Skrb vzbujajoč podatek je, da Slovenci priporočeno količino soli presežemo, za kar 130 %. Največ je zaužijemo s kruhom in pekovskimi izdelki, sledijo mesni izdelki, vložena zelenjava ter predpripravljena hrana. Prevelik vnos pa lahko pripelje do resnih zdravstvenih težav. Nas čaka davek na sol? Več o prvih pozivih si lahko preberete TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:26 4. Julij 2022.

    Samo davek na vdihani zrak in sonce nam manjka!

  • 11:18 1. Julij 2022.

    Sol, sladkor, bela moka - v takih količinah, kot se tega konzumira danes, je zelo škodljivo. Po drugi strani pa, …

  • 09:10 1. Julij 2022.

    najmanj nove administracije bi bilo, če bi imeli 3 stopnje DDV na hrano: 5 % na zdravo hrano, sadje, zelenjavo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.