"Nekateri starši mislijo, da so njihovi otroci zaščiteni, pa ni tako"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Večina necepljenih otrok in mladostnikov, starih od 5 do 19 let, nima protiteles proti covid-19 v krvi po okrevanju po okužbi s SARS-CoV-2, je pokazala nova študija
Oglej si celoten članek

Vse od oktobra 2020 so raziskovalci v Teksasu preučevali stanje 218 mladih starih od 5 do 19 let, ki so si opomogli od okužbe s koronavirusom. Vsakemu preiskovancu so trikrat v trimesečnih intervalih vzeli vzorec krvi.

Več kot 90 odstotkov jih je bilo ob začetku študije necepljenih. Prvi krvni test je pokazal prisotnost protiteles, povezanih z okužbo, le pri tretjini otrok (približno 37 odstotkov), so poročali raziskovalci v reviji Pediatrics, uradnem časopisu Ameriške akademije za pediatrijo (AAP), navaja Reuters. 

"Nekateri starši mislijo, da so njihovi otroci, samo zato, ker so preboleli covid-19, po tem zaščiteni in jih zaradi tega ne bi smeli cepiti. A temu ni tako in imamo na voljo odlično orodje, s katerim otrokom omogočimo dodatno zaščita - cepivo," je dejala Sarah Messiah, razikovalka na univerzi v Dallasu. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:52 29. Marec 2022.

    In kaj bo drugače po cepljenju, jaz sem 2x cepljen pa ni nič pomagalo, vsi smo korono dobili. Otroka pa …

  • 16:50 29. Marec 2022.

    procepilske ovce nehejte nabijat temo.... kar ste nategil folka ste ga, po reinkarnacijsko dozo pa bodo samo še v cerkev …

  • 12:57 29. Marec 2022.

    Evo, spet propaganda za cepljenje otrok,banda pokvarjena!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.