Zdravje > Otrok
3290 ogledov

"Nekateri starši mislijo, da so njihovi otroci zaščiteni, pa ni tako"

Samotestiranje v slovenskih šolah Profimedia
Večina necepljenih otrok in mladostnikov, starih od 5 do 19 let, nima protiteles proti covid-19 v krvi po okrevanju po okužbi s SARS-CoV-2, je pokazala nova študija

Vse od oktobra 2020 so raziskovalci v Teksasu preučevali stanje 218 mladih starih od 5 do 19 let, ki so si opomogli od okužbe s koronavirusom. Vsakemu preiskovancu so trikrat v trimesečnih intervalih vzeli vzorec krvi.

Več kot 90 odstotkov jih je bilo ob začetku študije necepljenih. Prvi krvni test je pokazal prisotnost protiteles, povezanih z okužbo, le pri tretjini otrok (približno 37 odstotkov), so poročali raziskovalci v reviji Pediatrics, uradnem časopisu Ameriške akademije za pediatrijo (AAP), navaja Reuters. 

"Nekateri starši mislijo, da so njihovi otroci, samo zato, ker so preboleli covid-19, po tem zaščiteni in jih zaradi tega ne bi smeli cepiti. A temu ni tako in imamo na voljo odlično orodje, s katerim otrokom omogočimo dodatno zaščita - cepivo," je dejala Sarah Messiah, razikovalka na univerzi v Dallasu. 

 

 

Komentarjev 6
  • Luksi 16:52 29.marec 2022.

    In kaj bo drugače po cepljenju, jaz sem 2x cepljen pa ni nič pomagalo, vsi smo korono dobili. Otroka pa nista cepljena in, če se v šoli ne bi testirali sploh ne bi vedel, da sta okužena. Kriva je pa ...prikaži več vlada, ki je nesposobna sprejeti ukrepe, s katerimi bi okužbe dejansko omejili, samo lapajo neumnosti in lažejo...

  • pravičnik77 16:50 29.marec 2022.

    procepilske ovce nehejte nabijat temo.... kar ste nategil folka ste ga, po reinkarnacijsko dozo pa bodo samo še v cerkev in na SDS volilne shode hodil. Ostale pa nas pustite pri miru.

  • Avatar pantani
    pantani 12:57 29.marec 2022.

    Evo, spet propaganda za cepljenje otrok,banda pokvarjena!!!