Nekateri triletniki se že počutijo predebele

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Otroci se označujejo za debele in grde.
Oglej si celoten članek

Nezadovoljstvo s svojim telesom je nova raziskava opazila že pri zelo majhnih otrocih. Alarmne zvonce so zapazili celo pri triletnikih.

Gre za zaskrbljujoče dejstvo, ki je razvidno iz razikave izvedene s pomočjo 361 vprašalnikov, ki jih je razdelilo in analiziralo strokovno britansko združenje Professional Association for Childcare and Early Years, ki se ukvarja z usposabljanjem tistih, ki delajo z najmlajšimi.

Vedo, kako se lahko shujša 

Skoraj tretjina delavcev in osebja v vrtcih in šolah je že slišala, da so se otroci označili kot debeli, deset odstotkov pa jih je slišalo, da so se otroci označili kot grdi. Poročali so celo o primerih otrok, ki so zavrnili hrano v strahu, da se bodo zredili. Težave so opazili tudi pri triletnikih, najhuje pa naj bi bilo denimo med otroci starimi od šest do deset let, kjer naj bi imela kar polovica otrok težave s samopodobo zaradi telesne teže. Že štiriletni otroci pa se zavedajo načinov, kako se lahko shujša.

Foto: Žurnal24 sadje, hujšanje   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.