Zdravje > Otrok
34 ogledov

Nekateri triletniki se že počutijo predebele

Otroci Profimedias
Otroci se označujejo za debele in grde.

Nezadovoljstvo s svojim telesom je nova raziskava opazila že pri zelo majhnih otrocih. Alarmne zvonce so zapazili celo pri triletnikih.

Gre za zaskrbljujoče dejstvo, ki je razvidno iz razikave izvedene s pomočjo 361 vprašalnikov, ki jih je razdelilo in analiziralo strokovno britansko združenje Professional Association for Childcare and Early Years, ki se ukvarja z usposabljanjem tistih, ki delajo z najmlajšimi.

Vedo, kako se lahko shujša 

Skoraj tretjina delavcev in osebja v vrtcih in šolah je že slišala, da so se otroci označili kot debeli, deset odstotkov pa jih je slišalo, da so se otroci označili kot grdi. Poročali so celo o primerih otrok, ki so zavrnili hrano v strahu, da se bodo zredili. Težave so opazili tudi pri triletnikih, najhuje pa naj bi bilo denimo med otroci starimi od šest do deset let, kjer naj bi imela kar polovica otrok težave s samopodobo zaradi telesne teže. Že štiriletni otroci pa se zavedajo načinov, kako se lahko shujša.

sadje, hujšanje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.