Nenavadne stvari, ki vabijo med rjuhe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avokado, branje in znoj. To so stvari, ki naj bi vas vabile k temu, da se s partnerjem predate spolnim užitkom.
Oglej si celoten članek

Študij o tem, kaj ljudi vzburja in zaradi česa so pripravljeni skočiti med rjuhe, je malo morje. Nekatere med njimi pa med svojevrstne afrodiziake uvrščajo precej nenavadne stvari. 

Tako naj bi bili dolgočasne televizijske oddaje sprožilec akcije v postelji pri kar 29 odstotkih parov, ki imajo v spalnici televizijo. Na spolno življenje naj bi blagodejno vplivala tudi povišica. Neka študija je razkrila, da tisti, ki zaslužijo več tudi seksajo več. 

Adrenalinski zmenek namesto običajne večerje naj bi vzpodbudil vaš živčni sistem, zvišal utrip in prebudil vašo slo. Strast pa prebujajo tudi nekatere vonjave. Britanska raziskava je pokazala, da ženske privlači vonj po bencinu, barvi, črnilu ali usnju. Moškim pa so bile ženske veliko bolj privlačne, če so dišale po šminki, otroškem losjonu ali pečenki. Študija, ki so jo objavili v The Journal of Neuroscience pa je ugotovila, da ženske privlači moški znoj. 

Pravi afrodiziak naj bi bila tudi avokado in rdeče vino. Ženske, ki pijejo rdeče vino, naj bi imele večjo spolno slo kot ženske, ki pijejo katerokoli drugo alkoholno pijačo. Poleg rdečega vina naj se ženske poslužujejo tudi rdečih oblačil. Moškim naj bi se namreč ženske, oblečene v rdeča oblačila, zdele bolj seksapilne. 

Ženskam, ki trpijo za pomanjkanjem spolne sle, seksologinja Susan Kellogg priporoča uporabo biblioterapije. Po njenih besedah branje knjig in fantaziranje o knjižnih junakih lahko vodi do seksa. Včasih pa naj bi zadostovalo že to, da gledate fotografijo vašega partnerja 30 sekund ali dlje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.