Zdravje > Intima
47 ogledov

Nenavadne stvari, ki vabijo med rjuhe

seks Shutterstock
Avokado, branje in znoj. To so stvari, ki naj bi vas vabile k temu, da se s partnerjem predate spolnim užitkom.

Študij o tem, kaj ljudi vzburja in zaradi česa so pripravljeni skočiti med rjuhe, je malo morje. Nekatere med njimi pa med svojevrstne afrodiziake uvrščajo precej nenavadne stvari. 

Tako naj bi bili dolgočasne televizijske oddaje sprožilec akcije v postelji pri kar 29 odstotkih parov, ki imajo v spalnici televizijo. Na spolno življenje naj bi blagodejno vplivala tudi povišica. Neka študija je razkrila, da tisti, ki zaslužijo več tudi seksajo več. 

Adrenalinski zmenek namesto običajne večerje naj bi vzpodbudil vaš živčni sistem, zvišal utrip in prebudil vašo slo. Strast pa prebujajo tudi nekatere vonjave. Britanska raziskava je pokazala, da ženske privlači vonj po bencinu, barvi, črnilu ali usnju. Moškim pa so bile ženske veliko bolj privlačne, če so dišale po šminki, otroškem losjonu ali pečenki. Študija, ki so jo objavili v The Journal of Neuroscience pa je ugotovila, da ženske privlači moški znoj. 

Pravi afrodiziak naj bi bila tudi avokado in rdeče vino. Ženske, ki pijejo rdeče vino, naj bi imele večjo spolno slo kot ženske, ki pijejo katerokoli drugo alkoholno pijačo. Poleg rdečega vina naj se ženske poslužujejo tudi rdečih oblačil. Moškim naj bi se namreč ženske, oblečene v rdeča oblačila, zdele bolj seksapilne. 

Ženskam, ki trpijo za pomanjkanjem spolne sle, seksologinja Susan Kellogg priporoča uporabo biblioterapije. Po njenih besedah branje knjig in fantaziranje o knjižnih junakih lahko vodi do seksa. Včasih pa naj bi zadostovalo že to, da gledate fotografijo vašega partnerja 30 sekund ali dlje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.