Neverjeten rekord sezonske gripe

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Številne države po svetu opažajo isti pojav.
Oglej si celoten članek

Zaradi globalnih pravil fizičnega distanciranja, uvedenih zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, so stopnje obolelosti sezonske gripe rekordno nizke, kažejo zgodnji podatki. To dokazuje, da imajo omenjeni ukrepi vpliv tudi na druge nalezljive bolezni. 

Na Kitajskem, kjer so najprej začeli z izolacijo in distanciranjem, novi podatki, ki vključujejo več nalezljivih bolezni, govorijo o velikem upadu, pri čemer je sezonska gripa doživela največji padec okužb glede na povprečja prejšnji let. 

Kanadski sistem za nadzor gripe je ravno tako prijavil nizko stopnjo obolelosti s sezonsko gripo, pa tudi nekatere druge države, ki na tedenski ravni beležijo statistiko, med drugim tudi Velika Britanija in Avstralija. 

Južna Koreja je zaznala celo 83-odstotni padec v primerjavi z lanskim letom. 

Svetovna zdravstvena organizacija sicer ocenjuje, da je globalno od tri do pet milijonov primerov in do 500 tisoč umrlih zaradi posledic oziroma zapletov s sezonsko gripo. 

Covid-19 Hrvati s tvegano strategijo kot edini v EU

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.