Zdravje
7855 ogledov

Neverjeten rekord sezonske gripe

Služba gripa-T Žurnal24 main
Številne države po svetu opažajo isti pojav.

Zaradi globalnih pravil fizičnega distanciranja, uvedenih zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom, so stopnje obolelosti sezonske gripe rekordno nizke, kažejo zgodnji podatki. To dokazuje, da imajo omenjeni ukrepi vpliv tudi na druge nalezljive bolezni. 

Na Kitajskem, kjer so najprej začeli z izolacijo in distanciranjem, novi podatki, ki vključujejo več nalezljivih bolezni, govorijo o velikem upadu, pri čemer je sezonska gripa doživela največji padec okužb glede na povprečja prejšnji let. 

Kanadski sistem za nadzor gripe je ravno tako prijavil nizko stopnjo obolelosti s sezonsko gripo, pa tudi nekatere druge države, ki na tedenski ravni beležijo statistiko, med drugim tudi Velika Britanija in Avstralija. 

Južna Koreja je zaznala celo 83-odstotni padec v primerjavi z lanskim letom. 

Svetovna zdravstvena organizacija sicer ocenjuje, da je globalno od tri do pet milijonov primerov in do 500 tisoč umrlih zaradi posledic oziroma zapletov s sezonsko gripo. 

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvati s tvegano strategijo kot edini v EU

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.