Poglejte to neverjetno širjenje virusa pri nas: "V leru, na visokih obratih!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Namesto, da bi nas strašen pogled na opustošenje za nami prepričal, da hitro zmanjšamo hitrost, mi samo občasno pritisnemo zavoro."
Oglej si celoten članek

Pri slovenskem sledilniku covida so nam pripravili novo, zanimivo animacijo, ki daje dober vpogled dinamike širjenja virusa pri nas vse od začetka.

Video prikaz dinamike širjenja po občinah, ki ga je pripravila ekipa sledilnika covid-19, lepo pokaže, kako skokovito je naraščalo število v  tem drugem valu, kako strašljiv je bil ta porast po vsej Sloveniji, ki je že nekaj tednov krepko v rdečem. 

Včeraj je bilo v Sloveniji na covid-19 testiranih 3.644 ljudi, pozitivnih je bilo več kot 30 odstotkov, kar 1.106. Delež okuženih se je v primerjavi s prejšnjo soboto, ko je bilo odkritih 1.023 novih primerov, spet zvišal. Sicer le za dobrih sedem odstotkov, pa vendar je to dokaz, da v Sloveniji epidemija še zdaleč ni ukročena. 

Luka Renko: "Namesto, da bi nas strašen pogled na opustošenje za nami prepričal, da hitro zmanjšamo hitrost, mi samo občasno pritisnemo zavoro. Kot da nas je pri odločnem pritisku na zavoro presenetil ABS in smo spustili pedal, namesto, da bi vsi skupaj pritisnili do konca (kot v 1.valu)."

Še vedno krepko v rdečem seznamu?

"Virus je še vedno povsod po Sloveniji, nikjer nismo resnično uspešni pri temu, da ga zamejimo. Se sploh zavedamo kako daleč so kriteriji za rdeč seznam (50 potrjenih primerov /100k v zadnjih 14 dneh)? Ja na tem grafu je čisto spodaj, blizu ničle…" je graf, ki so so ga prav tako pripravila ekipa slovenskega sledilnika, komentiral eden od članov ekipe Luka Renko. 

 

 

 

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:00 30. November 2020.

    Nekateri sploh ne razumejo delovanja Covida, res maloumen narod, krivijo tiste, ki se borijo proti Covidu, sami ga pa širijo!

  • 08:30 30. November 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 05:06 30. November 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.