Zdravje > Aktualno
14711 ogledov

Poglejte to neverjetno širjenje virusa pri nas: "V leru, na visokih obratih!"

Covid-19 Profimedia
"Namesto, da bi nas strašen pogled na opustošenje za nami prepričal, da hitro zmanjšamo hitrost, mi samo občasno pritisnemo zavoro."

Pri slovenskem sledilniku covida so nam pripravili novo, zanimivo animacijo, ki daje dober vpogled dinamike širjenja virusa pri nas vse od začetka.

Video prikaz dinamike širjenja po občinah, ki ga je pripravila ekipa sledilnika covid-19, lepo pokaže, kako skokovito je naraščalo število v  tem drugem valu, kako strašljiv je bil ta porast po vsej Sloveniji, ki je že nekaj tednov krepko v rdečem. 

Včeraj je bilo v Sloveniji na covid-19 testiranih 3.644 ljudi, pozitivnih je bilo več kot 30 odstotkov, kar 1.106. Delež okuženih se je v primerjavi s prejšnjo soboto, ko je bilo odkritih 1.023 novih primerov, spet zvišal. Sicer le za dobrih sedem odstotkov, pa vendar je to dokaz, da v Sloveniji epidemija še zdaleč ni ukročena. 

Luka Renko: "Namesto, da bi nas strašen pogled na opustošenje za nami prepričal, da hitro zmanjšamo hitrost, mi samo občasno pritisnemo zavoro. Kot da nas je pri odločnem pritisku na zavoro presenetil ABS in smo spustili pedal, namesto, da bi vsi skupaj pritisnili do konca (kot v 1.valu)."

Še vedno krepko v rdečem seznamu?

"Virus je še vedno povsod po Sloveniji, nikjer nismo resnično uspešni pri temu, da ga zamejimo. Se sploh zavedamo kako daleč so kriteriji za rdeč seznam (50 potrjenih primerov /100k v zadnjih 14 dneh)? Ja na tem grafu je čisto spodaj, blizu ničle…" je graf, ki so so ga prav tako pripravila ekipa slovenskega sledilnika, komentiral eden od članov ekipe Luka Renko. 

 

 

 

 


 

Komentarjev 10
  • contra 16:00 30.november 2020.

    Nekateri sploh ne razumejo delovanja Covida, res maloumen narod, krivijo tiste, ki se borijo proti Covidu, sami ga pa širijo!

  • thuraty 08:30 30.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • riluva 05:06 30.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks