Totalna zmešnjava glede nošenja mask

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaj bo z napovedano omilitvijo obveze nošenja mask za dijake in šolarje?
Oglej si celoten članek

Čeprav so na današnjem sestanku skupine za covid-19 po besedah državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Tine Bregant govorili tudi o tem, da otrokom med poukom v matični učilnici ne bo treba nositi mask - odlok o tem naj bi bil po njenih besedah pripravljen v soboto -  vladni govorec Jelko Kacin na današnji novinarski konferenci te informacije ni potrdil. 

Slovenija Nova sprememba glede mask v šolah

Kacin je dejal, da o tem na današnji seji vlade niso govorili, sicer je po njegovem odločitev o tem v pristojnosti drugih institucij, ne ministrstva za zdravje. "Ob upoštevanju slabše slike je treba vsako odločitev še bolj skrbno pretehtati in pri tem predvsem zaupati stroki, če že govorimo o stroki, predvsem epidemiološki," je dodal vladni govorec.

Na vprašanje, kaj je torej z odločitvijo ali bo ukrep o nošenju mask v razredih osnovnih in srednjih šolah vendarle prihodnji teden odpravljen, je Kacin poudaril. "Glede mask v razredih sta pristojni dve instituciji, NIJZ, ki daje priporočila in ministrstvo za šolstvo, ministrica Simona Kustec, saj je to v njeni pristojnosti," je bil jasen.

Kako bo z nošenjem mask oziroma omilitvijo tega ukrepa za šolarje, torej še ni jasno. Bregantova je dopoldne dejala, da se je skupina odločala glede na pripombe, ki so jih prejeli s strani staršev, učiteljev, pa tudi glede na epidemiološke podatke, ki pa so se, kot je znano, v zadnjem dnevu zelo zaostrili. 203 novoodkrite okužbe v enem dnevu je namreč rekord  za Slovenijo.

covid-19 Rekordno število novih okužb

V šolah je stanje zadovoljivo

Kljub slabi današnji epidemiološki situaciji, je stanje v šolah po besedah vladnega govorca zadovoljivo. "Do sedaj smo pregledali polovico rezultatov, med njimi tudi učitelje, učiteljice, dijake in šolarje, vendar je delež tistih, ki so v karanteni, zanemarjujoč, saj je bila po zadnjih številka 700 pri šolajoči se populaciji. Ni videti, da bi se v tem trenutku šolski prostor slabšal, večje težave so pri učiteljih," je še dodal Kacin. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:11 30. September 2020.

    Kaj drugega pa bi kdo pričakoval od te nesposobne vlade? Saj ne znajo uvesti noben ukrep brez zmede. Še uboge …

  • 16:59 30. September 2020.

    Ne samo nošenje mask,ta vlada in njihovi" strokovnjaki" nasploh dajejo iz dneva v dan nasprotujoča in idiotska navodila in to …

  • 16:50 30. September 2020.

    Kaj drugega pa lahko od SDS vlade pričakuješ? Ta vlada je za 🤮

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.