Nov odpoklic potencialno nevarnega izdelka

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ta prehranski izdelek je pogosto na jedilnikih številnih Slovencev.
Oglej si celoten članek

Podjetje Zlata dolina je iz prodaje odpoklicalo izdelek domača klobasa z lotom 110, in sicer zaradi pozitivnega rezultata mikrobiološke analize glede prisotnosti patogena listeria monocytogenes, so sporočili iz družbe.

Listeria monocytogenes povzroča različne zdravstvene težave predvsem pri osebah z okvarjeno imunostjo. Bakterija povzroča lokalne okužbe ali pa bakteriemijo in sepso (zastrupitev krvi), listeriozo novorojencev, meningoencefalitis (vnetje možganov in možganskih ovojnic) in je lahko vzrok za mrtvorojenost. Okužba s hrano, ki je kontaminirana Listeria monocytogenes, lahko povzroči akutno vnetje črevesja (enterokolitis).

Inkubacija (čas od okužba do pojava zdravstvenih težav) traja od 11 do 70 dni, povprečno 31 dni. Bolezen je sicer v Sloveniji redka, zdravimo jo z antibiotiki.

*Fotografija je simbolična

Slovenija Množičen odpoklic tega priljubljenega sladoleda

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • zoo
    15:48 19. Avgust 2022.

    To, kar se prodaja pod klobase, bog pomagaj. Kako lahko to jeste?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.