V Avstriji za ošpicami zbolel dveletni Mariborčan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Za ošpicami je zbolel dve in pol leti star otrok.
Oglej si celoten članek

Otrok mariborske družine, ki živi na avstrijskem Štajerskem, je zbolel za ošpicami, poroča portal Maribor24.si. Novico so zasledili na družbenem omrežju Facebook.

Na NIJZ prišla oseba, ki je bila z dečkom v stiku

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so potrdili, da se je pri njih oglasila oseba, ki je bila z dečkom v stiku. Ker se je to zgodilo, preden je postal kužen, nadaljnji postopki niso bili potrebni. 

Mama prosi za nasvete

"Dobili smo ošpice ... ker vsepovsod berem same negativne stvari in sem že čisto obupana in prestrašena, me zanima, kaj lahko naredim, da bodo čim prej mimo brez zapletov ... Sin, 2,5 leti, ima namreč vseskozi težave z dihali (bronhitisi, bronhiolitisi, pljučnica) in me seveda skrbi. Vročino ima že peti dan. Malo smo zbijali, malo pa ne. :( Ideje, nasveti, spodbudne besede bom zelo vesela! Hvala," je na Facebooku zapisala mama obolelega dečka. V komentarjih pod zapisom je povedala tudi, da deček ni cepljen. 

V Avstriji je cepljenje proti ošpicam priporočeno, ne pa obvezno.

Zdravje Ošpice v Mariboru: Zakonodajo bi bilo treba spremeniti

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:06 26. Januar 2019.

    In kaj zdej če ma ošpice? A une novice pa niso ble vredne, ko so iz 60 primerov na leto …

  • 11:30 26. Januar 2019.

    Vse za to, da lahko folku podtikate reklame. Tudi laži, natolcevanja, nakladanje.

  • 07:17 26. Januar 2019.

    #Zala Resnica zmaguje dolgoročno in premaga tudi ignoranco. Kakor si boš postlal, tako boš ležal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.