Nova raziskava o posledicah pandemije pri otrocih

Foto: Epa
Foto: Epa
Za preprečevanje kratkovidnosti pri otrocih je dnevna svetloba pomemben dejavnik.
Oglej si celoten članek

Nemški oftalmologi pričakujejo, da se bo število kratkovidnih otrok zaradi pandemije povečalo Namesto da so na prostem danes otroci več časa preživijo doma pred zasloni mobilnih in tabličnih računalnikov. "Pričakujemo lahko, da bo pandemija povečala kratkovidnost pri otrocih, ker preveč gledajo v zaslone mobilnih telefonov in tablic na prekratki razdalji," je povedal tiskovni predstavnik združenja poklicnih oftalmologov Ludger Wollring.

"Podatkov o tem še nimamo, vendar prejšnje raziskave kažejo, da se bo število otrok z miopijo samo še povečalo," je dodal. Za preprečevanje kratkovidnosti pri otrocih je dnevna svetloba pomemben dejavnik, je dejal. Tudi nizka dnevna svetloba je boljša od umetne," je poudaril Wollring.

Opozorila Miopija: Do leta 2050 bi jo lahko imela že polovica prebivalstva

Miopija ali kratkovidnost je očesna napaka, pri kateri je mogoče ostro videti le bližnje predmete. Ko bolnik gleda v daljavo, stiska oči, saj skuša izostriti sliko. Ob tem se lahko pojavi glavobol ali se nam moti pred očmi. Do leta 2050 bi jo lahko imela že polovica prebivalstva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.