Zdravje > Otrok
666 ogledov

Nova raziskava o posledicah pandemije pri otrocih

otroci maske maska covid covid-19 korona Epa
Za preprečevanje kratkovidnosti pri otrocih je dnevna svetloba pomemben dejavnik.

Nemški oftalmologi pričakujejo, da se bo število kratkovidnih otrok zaradi pandemije povečalo Namesto da so na prostem danes otroci več časa preživijo doma pred zasloni mobilnih in tabličnih računalnikov. "Pričakujemo lahko, da bo pandemija povečala kratkovidnost pri otrocih, ker preveč gledajo v zaslone mobilnih telefonov in tablic na prekratki razdalji," je povedal tiskovni predstavnik združenja poklicnih oftalmologov Ludger Wollring.

"Podatkov o tem še nimamo, vendar prejšnje raziskave kažejo, da se bo število otrok z miopijo samo še povečalo," je dodal. Za preprečevanje kratkovidnosti pri otrocih je dnevna svetloba pomemben dejavnik, je dejal. Tudi nizka dnevna svetloba je boljša od umetne," je poudaril Wollring.

Opozorila Zdravje Miopija: Do leta 2050 bi jo lahko imela že polovica prebivalstva

Miopija ali kratkovidnost je očesna napaka, pri kateri je mogoče ostro videti le bližnje predmete. Ko bolnik gleda v daljavo, stiska oči, saj skuša izostriti sliko. Ob tem se lahko pojavi glavobol ali se nam moti pred očmi. Do leta 2050 bi jo lahko imela že polovica prebivalstva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.