Podatki: Te občine izstopajo, pri regijah sprememba

Foto: Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Foto: Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Na ravni države ostajamo v oranžni fazi, saj oba pogoja za prehod v rumeno fazo na ravni države še nista izpolnjena. Stanje v bolnišnicah se je poslabšalo.
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo opravljenih 5442 testov PCR, s katerimi so potrdili 972 novih okužb. Sedemdnevno povprečje novih okužb po podatkih vlade znaša 753. Povprečje je tako višje kot je bilo včeraj.

Vlada je na včerajšnji seji sprejela odločitev, da se rumeno obarva še ena regija, in sicer primorsko-notranjska. Na ravni države pa ostajamo v oranžni fazi, saj oba pogoja za prehod v rumeno fazo na ravni države še nista izpolnjena.

V obalno-kraški regiji se z jutrišnjim dnem sproščajo omejitve gibanja, ki so doslej veljale za Obalno-kraško regijo. Dovoli se tudi zbiranje (druženje) do deset ljudi, tako kot že velja v vseh drugih regijah.

Za obalno-kraško regijo od 22. marca dalje prav tako ne bodo več  veljale tudi omejitve, ki so zanjo do sedaj veljale v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Med občinami po številu novo potrjenih okužb izstopajo Celje (35), Velenje (15), Žalec (28), Kamnik (25), Koper (35), Nova Gorica in Sežana (26). V Ljubljani je bilo potrjenih 119 novih okužb, v Mariboru pa 32.

Število okuženih po posameznih regijah je bo besedah direktorja Nacionalnega inštituta Milana Kreka v marsikateri regiji raste, danes je v rumeni fazi le še posavska regija, obalno-kraška je danes spet prestopila v rdečo, koroška, ki je bila dan  prej na prvem mestu, ostaja oranžna. Vlada je sicer odločitev o odpiranju sprejela na podlagi torkovih podatkov, ki pa so se v zadnjih dveh dneh očitno poslabšali.


Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19

Stanje v bolnišnicah je slabše

Stanje v bolnišnicah je slabše kot dan prej. V bolnišnicah se zdravi 462 bolnikov s covidom-19, kar je 18 več kot dan prej. Dva bolnika več kot dan prej potrebujeta tudi zdravljenje na oddelkih za intenzivno zdravljenje. Intenzivno zdravljenje tako potrebuje 85 bolnikov. Iz bolnišnic so odpustili 20 oseb, sprejeli pa so jih 41.

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19 "Po tem ko se je trend zasedenosti postelj v bolnišnicah zadnji mesec zniževal, je iz grafa vidno, da smo se nekako ustavili in da se število zasedenih postelj spet povečuje," je povedala Maja Bratuša.

Foto: Vlada RS podatki epidemija covid-19 Tri osebe so umrle, s čimer se je skupno število umrlih povzpelo na 3951. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:39 19. Marec 2021.

    Tukaj vsaj lahko to še napišem, na cenzuRTV ali kje drugje, pa ne več, že dolgo! Opozoril bi na številne …

  • 11:52 18. Marec 2021.

    Čudno, mi ga serjemo vsake 3 dni na polno, žuramo in se družimo, pa smo vedno najbolj čisti?! Stroka medico-mafijcev, …

  • 11:50 18. Marec 2021.

    Lud jebe zbunjenog se nadaljuje :-))))))

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.