Novi podatki: Krivulja še vedno upada

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število aktivnih okužb upada.
Oglej si celoten članek

Ob 4.937 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 1.555 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 31,5 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 110.865 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih.

Slovenija Nova zaostrovanja? Te predloge naj bi imela na mizi strokovna skupina

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev znaša 846, sedemdnevno povprečje dnevnih okužb pa je 1.186. Število aktivnih primerov se niža in trenutno znaša 17.844, kar kaže na to, da epidemija še naprej upada, a skrbi pojav nove različice virusa omikron, ki so jo že potrdili tudi v Sloveniji. Prisotna je že v treh regijah.

Umirja se tudi stanje v bolnišnicah.

Polno cepljenih je trenutno približno 56 odstotkov prebivalcev, v Slovenijo pa prihaja novo cepivo, narejeno po klasični metodi.

dezurni@styria-media.si

covid-19 Štrukelj razblinil dvome: Ena prebolevnost je enaka enemu cepljenju!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:06 21. December 2021.

    Okužbe padajo, ukrepi se krepijo, necepljene za plandemijo krivijo. Omicron pa navaden prehlad s prasketajočim grlom in zamašenim nosom. Koliko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.