Novo resno opozorilo Svetovne zdravstvene organizacije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Opozorilo je usmerjeno k Evropi.
Oglej si celoten članek

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes opozorila, da v Evropi vnovično beležijo porast novih okužb z novim koronavirusom, potem ko je število dva meseca upadalo. Posvarili so pred novim valom, če regija ne bo še naprej disciplinirana glede obvladovanja novega koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Prejšnji teden je število primerov naraslo za deset odstotkov, in sicer kot posledica povečanega druženja, potovanj in sproščanja omejitev," je povedal regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge. "V evropski regiji WHO bo nov val, če ne ostanemo disciplinirani," je dodal.

Kluge je posvaril, da bi lahko do tega preobrata prišlo zaradi vse večjega števila primerov različice delta, ki hitro spodriva različico alfa.

Glede na poročilo Evropskega centra za preprečevanje bolezni (ECDC) bo po ocenah različica delta do konca avgusta predstavljala okoli 90 odstotkov vseh potrjenih okužb v EU. Tudi Kluge je podal podobno oceno za celotno evropsko regijo.

Regionalni direktor je bil še kritičen do počasnega cepljenja proti covidu-19, saj regija ni niti blizu temu, da bi nudila potrebno zaščito pred virusom. V povprečju je precepljenost v regiji 24-odstotna, priporočajo pa 80-odstotno.

Zdravje Delta različica se širi pri nas, takšno je trenutno stanje

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.