Zdravje
5235 ogledov

Novo resno opozorilo Svetovne zdravstvene organizacije

Covid-19 Profimedia
Opozorilo je usmerjeno k Evropi.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes opozorila, da v Evropi vnovično beležijo porast novih okužb z novim koronavirusom, potem ko je število dva meseca upadalo. Posvarili so pred novim valom, če regija ne bo še naprej disciplinirana glede obvladovanja novega koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Prejšnji teden je število primerov naraslo za deset odstotkov, in sicer kot posledica povečanega druženja, potovanj in sproščanja omejitev," je povedal regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge. "V evropski regiji WHO bo nov val, če ne ostanemo disciplinirani," je dodal.

Kluge je posvaril, da bi lahko do tega preobrata prišlo zaradi vse večjega števila primerov različice delta, ki hitro spodriva različico alfa.

Glede na poročilo Evropskega centra za preprečevanje bolezni (ECDC) bo po ocenah različica delta do konca avgusta predstavljala okoli 90 odstotkov vseh potrjenih okužb v EU. Tudi Kluge je podal podobno oceno za celotno evropsko regijo.

Regionalni direktor je bil še kritičen do počasnega cepljenja proti covidu-19, saj regija ni niti blizu temu, da bi nudila potrebno zaščito pred virusom. V povprečju je precepljenost v regiji 24-odstotna, priporočajo pa 80-odstotno.

mestni utrip Zdravje Delta različica se širi pri nas, takšno je trenutno stanje

dezurni@zurnal24.si
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.