Obeta se nam nov referendum

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Če bo zbranih dovolj podpisov, se bodo volilni upravičenci znova podali na volišča.
Oglej si celoten članek

Pobudniki referenduma o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti lahko z današnjim dnem začenjajo zbirati podpise pod zahtevo za razpis referenduma. Potrebnih 40.000 podpisov državljanov morajo zbrati v 35 dneh.

Pobudo za začetek postopkov za referendum o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti, podprto z več kot 5000 podpisi, je pred tednom dni v DZ vložil predsednik Društva za zdravje naroda Jožef Ivan Ocvirk. Ocvirk je ob vložitvi podpisov ocenil, da je novela zakona pomanjkljiva in škodljiva za bolnike, saj da se bodo še podaljšale čakalne dobe, ter zatrdil, da s pobudo ne gre za ščitenje interesov koncesionarjev. Podpise so zbirali tudi člani Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov.

Zbirajo podpise Ta še ni mimo, pa se že obeta nov referendum

Novela zakona o zdravstveni dejavnosti, ki jo je DZ potrdil 19. septembra, je posegla v koncesije v zdravstvu, ki jih bodo po novem lahko podelili le na podlagi javnega razpisa, za obdobje 15 let z možnostjo podaljšanja še za 15 let. Koncesija bo razpisana le za dopolnitev javne zdravstvene mreže, ne bo pa predmet dedovanja, prodaje, prenosa ali druge oblike pravnega prometa. Novela predvideva koncesijski akt in koncesijsko pogodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:16 3. Oktober 2017.

    Če bi se ta vlada vsaj malo zanimala za bolnike, ne pa samo za veliko mošnjo, ki jo ima zdravstvo, …

  • 13:30 3. Oktober 2017.

    Obeta se nam nov referendum...............Kaj pa če bo Milan Brglez ocenil,da ni osnove za zbiranje referendumskih glasov ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.