Zdravje > Aktualno
390 ogledov

Obeta se nam nov referendum

referendum drugi tir Saša Despot
Če bo zbranih dovolj podpisov, se bodo volilni upravičenci znova podali na volišča.

Pobudniki referenduma o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti lahko z današnjim dnem začenjajo zbirati podpise pod zahtevo za razpis referenduma. Potrebnih 40.000 podpisov državljanov morajo zbrati v 35 dneh.

Pobudo za začetek postopkov za referendum o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti, podprto z več kot 5000 podpisi, je pred tednom dni v DZ vložil predsednik Društva za zdravje naroda Jožef Ivan Ocvirk. Ocvirk je ob vložitvi podpisov ocenil, da je novela zakona pomanjkljiva in škodljiva za bolnike, saj da se bodo še podaljšale čakalne dobe, ter zatrdil, da s pobudo ne gre za ščitenje interesov koncesionarjev. Podpise so zbirali tudi člani Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov.

referendum Zbirajo podpise Zdravje Ta še ni mimo, pa se že obeta nov referendum

Novela zakona o zdravstveni dejavnosti, ki jo je DZ potrdil 19. septembra, je posegla v koncesije v zdravstvu, ki jih bodo po novem lahko podelili le na podlagi javnega razpisa, za obdobje 15 let z možnostjo podaljšanja še za 15 let. Koncesija bo razpisana le za dopolnitev javne zdravstvene mreže, ne bo pa predmet dedovanja, prodaje, prenosa ali druge oblike pravnega prometa. Novela predvideva koncesijski akt in koncesijsko pogodbo.

Komentarjev 2
  • Avatar Minovak
    Minovak 15:16 03.oktober 2017.

    Če bi se ta vlada vsaj malo zanimala za bolnike, ne pa samo za veliko mošnjo, ki jo ima zdravstvo, danes ne bi bilo vrst in referenduma, tako pa popolna nesposobnost vlade s Kolarjevo na čelu, povzroča kaos in neverjetno ...prikaži več čakalno dobo, pa tudi zdravstvena reforma je zgolj nakladanje. Volitve prihajajo, oni odhajajo - končno!

  • Avatar Leon
    Leon 13:30 03.oktober 2017.

    Obeta se nam nov referendum...............Kaj pa če bo Milan Brglez ocenil,da ni osnove za zbiranje referendumskih glasov ?