Obiske bodo omejili tudi v parlamentu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V državnem zboru so že sprejeli preventivne ukrepe proti morebitni okužbi z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Novi predsednik državnega zbora Igor Zorčič je pojasnil, da so po pisarnah razdelili razkužila, večkrat na dan čistijo kljuke na vratih, v prihodnje pa nameravajo tudi omejiti obiske v parlamentarnih prostorih.

"Poskrbeti moramo, da ne bo prišlo do okužb s koronavirusom med zaposlenimi in poslanci, ter da bo državni zbor tudi v prihodnje opravljal svojo temeljno funkcijo," je v današnji izjavi za STA in Televizijo Slovenija poudaril Zorčič. Opozoril je, da je DZ zelo odprta institucija s številnimi obiski. Zato nameravajo po potrebi omejiti vodene oglede parlamentarnih prostorov in druge nenujne obiske, kjer se sreča veliko število ljudi.

Koronavirus v SLO Zadnji okuženi je zaposlen v UKC Maribor, okužil naj bi se na smučanju

V Sloveniji je sicer za zdaj šest potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Prvi primer so potrdili v sredo zvečer, opravljenih pa je bilo več kot 430 testiranj. Novoizvoljeni mandatar za sestavo vlade Janez Janša je na današnjem posvetu o finančnem položaju občin poudaril, da panika ob novem koronavirusu ne koristi nikomur.

Po besedah Janše je panike manj, če imajo ljudje natančne informacije in odgovore na vprašanja. V stiku je bil tudi že z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom, ki se v Bruslju mudi na drugem izrednem sestanku ministrov EU za zdravje.

Koronavirus Vse na enem mestu: Kako ukrepati, kam poklicati in kakšna je obravnava

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:53 7. Marec 2020.

    Parlament je največje leglo virusa ,ki uničujejo Slovenijo ! Zdraharji ,komolčarji,oportonisti ....in vsi ostali fašisti .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.