Od jutri testirajo tudi zdravstveni domovi, v Ljubljani bo potekalo v dvorani

Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi
Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi
Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti.
Oglej si celoten članek

S ponedeljkom bo hitro testiranje na okužbo s covidom-19 mogoče tudi v zdravstvenih domovih po vseh Sloveniji. Po zagotovilih državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Marija Magajne so zdravstveni domovi prejeli dovolj testov, kje bo testiranje potekalo, pa je odvisno o dogovora med posameznimi zdravstvenimi domovi in lokalnimi skupnostmi.

Iz največjega zdravstvnega doma v državi so danes popoldne sporočili, da bo jutri 4. 1. 2021 testiranje za občane Ljubljane potekalo v Športni dvorani Kodeljevo (Gortanova 21, Ljubljana) in to med 11.00 in 15.00 uro, sprejem bo možen do 14.00 ure.

Občani MOL-a, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske.

Slovenija Tukaj so posledice sproščanja: Število okuženih raste, včeraj umrlo 29 ljudi

Testiranje je namenjeno zdravim osebam brez simptomov in znakov bolezni covid-19 s ciljem odkrivanja asimptomatskih okužb in s tem zajezitve širjenja bolezni.

Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti. Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom, so sporočilo iz Zdravstvenega doma v Ljubljani. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.