Zdravje > Aktualno
2529 ogledov

Od jutri testirajo tudi zdravstveni domovi, v Ljubljani bo potekalo v dvorani

Covid-19, UKC Maribor, hitri testi UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, hitri testi
Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti.

S ponedeljkom bo hitro testiranje na okužbo s covidom-19 mogoče tudi v zdravstvenih domovih po vseh Sloveniji. Po zagotovilih državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Marija Magajne so zdravstveni domovi prejeli dovolj testov, kje bo testiranje potekalo, pa je odvisno o dogovora med posameznimi zdravstvenimi domovi in lokalnimi skupnostmi.

Iz največjega zdravstvnega doma v državi so danes popoldne sporočili, da bo jutri 4. 1. 2021 testiranje za občane Ljubljane potekalo v Športni dvorani Kodeljevo (Gortanova 21, Ljubljana) in to med 11.00 in 15.00 uro, sprejem bo možen do 14.00 ure.

Občani MOL-a, ki bi se želeli testirati, s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske.

covid-19 Slovenija Tukaj so posledice sproščanja: Število okuženih raste, včeraj umrlo 29 ljudi

Testiranje je namenjeno zdravim osebam brez simptomov in znakov bolezni covid-19 s ciljem odkrivanja asimptomatskih okužb in s tem zajezitve širjenja bolezni.

Testiranje bo za prebivalce brezplačno. Na testiranje se zaenkrat ni potrebno naročiti. Še vedno velja, da v kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom, so sporočilo iz Zdravstvenega doma v Ljubljani. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.