Odpoklic bio čokoladnih keksov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Odpoklicali so žepne čokoladne kekse, ker vsebujejo mlečne beljakovine. Te lahko pri alergikih sprožijo neželene reakcije.
Oglej si celoten članek

Podjetje Steel Plast d.o.o. je umaknilo in odpoklicalo izdelek Keksi žepni čokoladni bio 40 gramov, zaradi neoznačene vsebnosti mlečnih beljakovin.

"V proizvodu je bila ugotovljena vsebnost mlečne beljakovine, ki predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne beljakovine. Na deklaraciji proizvoda ni opozorila za potrošnika, da proizvod vsebuje mlečne beljakovine," pojasnjujejo vzrok odpoklica.

Za ostale so varni

Zveza potrošnikov svetuje, da jih v primeru občutljivosti na mlečne beljakovine ne zaužujemo. "Lahko jih vrnete v trgovino, kjer ste jih kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine, je živilo varno," dodajajo.

Pojasnjujejo še, da se alergijske reakcije pri osebah, občutljivih na mlečne beljakovine, lahko pojavijo takoj po zaužitju ali šele po nekaj urah. "Reakcija se lahko pokaže kot spremembe na koži, prebavne težave, prizadetost dihal ali celo sistemska reakcija, vključno z anafilaktičnim šokom," pravijo. 

Objavljena fotografija je simbolna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.