Zdravje > Prehrana
12 ogledov

Odpoklic bio čokoladnih keksov

ženska Shutterstock
Odpoklicali so žepne čokoladne kekse, ker vsebujejo mlečne beljakovine. Te lahko pri alergikih sprožijo neželene reakcije.

Podjetje Steel Plast d.o.o. je umaknilo in odpoklicalo izdelek Keksi žepni čokoladni bio 40 gramov, zaradi neoznačene vsebnosti mlečnih beljakovin.

"V proizvodu je bila ugotovljena vsebnost mlečne beljakovine, ki predstavlja tveganje za potrošnike z alergijo na mlečne beljakovine. Na deklaraciji proizvoda ni opozorila za potrošnika, da proizvod vsebuje mlečne beljakovine," pojasnjujejo vzrok odpoklica.

Za ostale so varni

Zveza potrošnikov svetuje, da jih v primeru občutljivosti na mlečne beljakovine ne zaužujemo. "Lahko jih vrnete v trgovino, kjer ste jih kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine. Za potrošnike, ki niso preobčutljivi na mlečne beljakovine, je živilo varno," dodajajo.

Pojasnjujejo še, da se alergijske reakcije pri osebah, občutljivih na mlečne beljakovine, lahko pojavijo takoj po zaužitju ali šele po nekaj urah. "Reakcija se lahko pokaže kot spremembe na koži, prebavne težave, prizadetost dihal ali celo sistemska reakcija, vključno z anafilaktičnim šokom," pravijo. 

Objavljena fotografija je simbolna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.