Opozarjajo pred novo in nevarno fazo pandemije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svetovna zdravstvena organizacija je izdala novo opozorilo glede pandemije covida-19.
Oglej si celoten članek

Svet je v novi in nevarni fazi pandemije novega koronavirusa, je danes v Ženevi opozoril generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Vse države in prebivalce na svetu je pozval k izredni pazljivosti, saj so v četrtek zabeležili dnevni rekord več kot 150.000 novih okužb.

Tedros je opozoril, da se pandemija krepi. Pojasnil je, da so skoraj polovico vseh novih okužb z novim koronavirusom v četrtek potrdili v Amerikah, veliko pa tudi v Južni Aziji in na Bližnjem vzhodu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povečano tveganje okužb je pripisal temu, da so ljudje "siti ostajanja doma", medtem ko vlade željno odpirajo družbe in gospodarstva.

"Vendar se virus še vedno hitro širi, še vedno je smrtonosen in večina ljudi je še vedno dovzetna za okužbo," je opozoril.

Po podatkih worldometra je od izbruha covida-19 decembra lani umrlo več kot 459 tisoč ljudi. Potrjenih je več skoraj 8.700.000 primerov, ozdravelo je 4,58 milijona ljudi. 

Zdravje Slovenski infektolog: Očitno je, da smo prehitro odprli meje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:33 20. Junij 2020.

    Ta Pedros mafiozo naj samo začepi svoja lažnjiva usta

  • 07:24 20. Junij 2020.

    seveda da opozarjajo kako bo hujsi 2.val,zato da se bodo cepci mnozicno cepili,treba nahranit farmacijo...

  • 00:40 20. Junij 2020.

    Vroče punce vas čakajo na - H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.