Opozorilo: S tem izdelkom vas zavajajo

Foto: Profimedia
Ne nasedajte reklami!
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom odsvetuje nakup izdelka Detoxic na spletni strani  http://slovenia.detoxic.net/#init .

Opozarjajo, da je  izdelke na omenjeni spletni strani predstavljen na zavajajoč način, saj se predstavlja kot zdravilo. Izdelek ustreza definiciji prehranskega dopolnila, le-teh pa ni dovoljeno predstavljati z učinki zdravljenja.

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS  Spletna stran gostuje na strežniku, ki je lociran v ZDA, spletna domena pa je bila registrirana pri podjetju, ki ima sedež v Rusiji.
Ponudnika izdelka ni možno identificirati, zato Zdravstveni inšpektorat RS nima možnosti ukrepanja. Glede na to, da ponudnik ni iz EU tudi nimate pravic, ki veljajo pri prodaji prek spleta v EU, dodaja Zveza potrošnikov Slovenije.
 
Potrošnikom priporočajo, da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in da si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.