Optimalna temperatura za tuširanje je ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Če koža med tuširanjem pordi, to pomeni, da je voda prevroča, s čimer tvegate poškodbe kože.
Oglej si celoten članek

Najprimernejša temperatura vode pri tuširanju je okoli 43 stopinj Celzija, pravijo dermatologi. Takoj, ko voda postane prevroča, tvegate poškodbe kože, opozarjajo. Čeprav absolutnega pravila, kako topla naj bo voda med tuširanjem ni, strokovnjaki pravijo, da je rdeča koža med tuširanje očiten znak, da je voda prevroča.

"Vroča voda lahko s kože odstrani njena naravna olja, kar vodi v suho in dražečo kožo in navsezadnje v ekcem," je za Women's Health dejala dermatologinja Sejal Shah. Ob tem opozarja, da lahko podobne simptome povzroča tudi dolgo tuširanje z mrzlo vodo.

Lahko okrepi suhost

"Podobno vroča voda z vaših las odstrani tudi naravna olja, zaradi česar ti postanejo bolj suhi, in če si barvate lasje, povzroči, da barva zbledi hitreje," je še dejala dermatologinja. Poleg tega vroča voda pospešuje cirkulacijo, kar lahko še poslabša stanje vnetih celic oziroma posledično okrepi suhost kože in srbečico.

Ekstremna vročina lahko povzroči tudi padec krvnega tlaka, kar lahko povzroči vrtoglavico. Tistim, ki toplo vodo uporabljajo za odpiranje por, dermatologinja svetuje da vročo vodo uporabijo le na omejenem delu telesa ali pa v ta namen uporabijo paro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.