Zdravje > Aktualno
433 ogledov

Optimalna temperatura za tuširanje je ...

Tuširanje Profimedias
Če koža med tuširanjem pordi, to pomeni, da je voda prevroča, s čimer tvegate poškodbe kože.

Najprimernejša temperatura vode pri tuširanju je okoli 43 stopinj Celzija, pravijo dermatologi. Takoj, ko voda postane prevroča, tvegate poškodbe kože, opozarjajo. Čeprav absolutnega pravila, kako topla naj bo voda med tuširanjem ni, strokovnjaki pravijo, da je rdeča koža med tuširanje očiten znak, da je voda prevroča.

"Vroča voda lahko s kože odstrani njena naravna olja, kar vodi v suho in dražečo kožo in navsezadnje v ekcem," je za Women's Health dejala dermatologinja Sejal Shah. Ob tem opozarja, da lahko podobne simptome povzroča tudi dolgo tuširanje z mrzlo vodo.

Lahko okrepi suhost

"Podobno vroča voda z vaših las odstrani tudi naravna olja, zaradi česar ti postanejo bolj suhi, in če si barvate lasje, povzroči, da barva zbledi hitreje," je še dejala dermatologinja. Poleg tega vroča voda pospešuje cirkulacijo, kar lahko še poslabša stanje vnetih celic oziroma posledično okrepi suhost kože in srbečico.

Ekstremna vročina lahko povzroči tudi padec krvnega tlaka, kar lahko povzroči vrtoglavico. Tistim, ki toplo vodo uporabljajo za odpiranje por, dermatologinja svetuje da vročo vodo uporabijo le na omejenem delu telesa ali pa v ta namen uporabijo paro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.