Osnove smučanja in kakšno je pravilno vedenje ...

Foto: RTC Krvavec
Foto: RTC Krvavec
Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih.
Oglej si celoten članek

"Bele površine pozimi privabljajo vse generacije smučarjev, deskarjev in sankačev, še vedno pa so med nami tisti, ki te radosti še niso okusili. Preko projekta Šolar na smuči je že tretjo leto omogočena tovrstna zabava, tokrat za 2.582 prijavljenih osnovnošolcev," sporočajo s Policije. Poleg osvajanja osnov smučanja bodo prav zdaj med 16. in 20. januarjem 2017 otroci izvedeli tudi, kako se pravilno vesti na smučišču in varno smučati.

Zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo Šolar na smuči gostijo in brezplačno organizirajo smučarski centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo.

Prvi smučarski zavoji

Na smučišču Krvavec se je že ob začetku akcije 15. januarja, na svetovni dan snega in ob uradnem odprtju projekta Šolar na smuči, 100 otrok v starosti do 15. let učilo prvih smučarskih zavojev, vsi ostali obiskovalci te starosti pa so lahko smučali brezplačno.

Foto: RTC Krvavec Šolar na smuči Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih. V dveh letih je bilo omogočen brezplačen smučarski dan skoraj 4.000 učencem in več kot polovica otrok je v sklopu akcije Šolar na smuči prvič stala na smučeh.

"Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno in tako bo pet smučarskih centrov v petih dneh letos gostilo skupaj 2.500 šolarjev na smučeh," so zaključili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.