Zdravje > Življenjski stil
211 ogledov

Osnove smučanja in kakšno je pravilno vedenje ...

Šolar na smuči RTC Krvavec
Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih.

"Bele površine pozimi privabljajo vse generacije smučarjev, deskarjev in sankačev, še vedno pa so med nami tisti, ki te radosti še niso okusili. Preko projekta Šolar na smuči je že tretjo leto omogočena tovrstna zabava, tokrat za 2.582 prijavljenih osnovnošolcev," sporočajo s Policije. Poleg osvajanja osnov smučanja bodo prav zdaj med 16. in 20. januarjem 2017 otroci izvedeli tudi, kako se pravilno vesti na smučišču in varno smučati.

Zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo Šolar na smuči gostijo in brezplačno organizirajo smučarski centri Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo.

Prvi smučarski zavoji

Na smučišču Krvavec se je že ob začetku akcije 15. januarja, na svetovni dan snega in ob uradnem odprtju projekta Šolar na smuči, 100 otrok v starosti do 15. let učilo prvih smučarskih zavojev, vsi ostali obiskovalci te starosti pa so lahko smučali brezplačno.

Šolar na smuči | Avtor: RTC Krvavec RTC Krvavec
Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih. V dveh letih je bilo omogočen brezplačen smučarski dan skoraj 4.000 učencem in več kot polovica otrok je v sklopu akcije Šolar na smuči prvič stala na smučeh.

"Želja vseh partnerjev projekta je vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno in tako bo pet smučarskih centrov v petih dneh letos gostilo skupaj 2.500 šolarjev na smučeh," so zaključili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.