"Otroci naj delijo posteljo z materjo do tretjega leta"

Foto: Profimedia Otrok
Pediater je prepričan, da je spanje dojenčkov in malčkov z materjo zelo koristno.
Oglej si celoten članek

Pediater Nils Bergman iz univerze v Cape Townu v Južni Afriki je prepričan, da bi morali novorojenčki nekaj tednov po rojstvu spati ob materinem prsnem košu.

Nato pa bi morali spati z materjo vsaj do tretjega leta starosti, piše The Telegraph. To otroku po njegovem mnenju pomaga kasneje v življenju pri povezovanju in boljšem obnašanju.

Stres in nočno zbujanje

Njegov nasvet ima temelje tudi v razsikavi, ki so jo izvedli na 16 dojenčkih. Dojenčkom so preverjali srčni utrip in ugotovili, da so imeli dojenčki, ki so spali sami, trikrat večjo verjetnost za stres.

Ugotovili so tudi, da se dojenčki, ki spijo ob materi, redkeje zbujajo ponoči.

Ostali strokovnjaki sicer opozarjajo, da lahko spanje dojenčkov z materjo poveča možnost zadušitve. Pediater se s tem ne strinja, možnosti za zadušitev v postelji po njegovih navedbah povečajo cigarete, alkohol, veliki vzglavniki in nevarne igrače.

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.