Pazljivo, odpoklic izdelkov za boljši seks

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potrošniki od njih ne smejo oziroma ne morejo pričakovati učinkov na izboljšanje bolezni in bolezenskih stanj
Oglej si celoten članek

Podjetje Spletna Fuzija d.o.o. je objavilo odpoklic dveh prehranskih dopolnil namenjenih intimi. Gre za kapsule The Gold Pill  in tabletke za moške Blu Erect - za "utrditev moških erekcij."  V izdelkih so odkrili sledi sildenafila, ki je uvrščen v skupino zdravilnih učinkovin. 

Sildenafil spada med  zaviralce encima fosfodiesteraza tipa 5, ki uravnavajo pretok krvi v spolnem udu in s tem omogočajo erekcijo ali pa jo izboljšajo.

Foto: ZPS Podatki o prehranskih dopolnilih
Prehransko dopolnilo: The Gold Pill
Pakiranje: 4 kapsule - 2000 mg
Poreklo: Kitajska
Distributer: Spletna Fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, 1000 Ljubljana
LOT: 0417
Rok uporabe: 04/19

Prehransko dopolnilo: BluErect
Pakiranje: 4 kapsule - 2000 mg
Poreklo: Kitajska
Distributer: Spletna Fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, 1000 Ljubljana
LOT: 0417
Rok uporabe: 04/19

Zveza potrošnikov svetuje: V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne zaužijte. Lahko ga lahko vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Pojasnilo:

Foto: ZPS Prehranska dopolnila so po svoji obliki podobna zdravilom, zato se z njimi pogosto zamenjujejo. Velikokrat prehranska dopolnila vsebujejo snovi, ki so hkrati tudi učinkovine zdravil na primer glukozamin, hondroitin, različni ekstrakti rastlin ipd. Pri tem je potrebno vedeti, da so prehranska dopolnila živila od katerih se zdravila po definiciji, namenu uporabe in  dokazani učinkovitosti za zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj bistveno razlikujejo. "Prehranskim dopolnilom in njihovim sestavinam se ne sme pripisovati zdravilnih učinkov oziroma jih predstavljati kot zdravilo. Potrošniki od njih ne smejo oz. ne morejo pričakovati učinkov na izboljšanje bolezni in bolezenskih stanj" pojasnjujejo na Ministrstvu za zdravje.

V primerih dvoma o tem, ali se nek izdelek razvršča med zdravila ali med prehranska dopolnila, se uporabljajo določbe 7. člena Zakona o zdravilih ZZdr-2 (Uradni list RS, št. 17/14), kjer se s posebnim ugotovitvenim postopkom ugotavlja, ali se izdelek razvršča med zdravila. 

Zdravje Pozor, ne kupujte tega izdelka

Inšpekcija Opozorilo zdravstvene inšpekcije: Ne kupujte živila, ki ga ponuja ta profesor

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.