Zdravje > Intima
4161 ogledov

Pazljivo, odpoklic izdelkov za boljši seks

par, ljubezen, spolnost Žurnal24 main
Potrošniki od njih ne smejo oziroma ne morejo pričakovati učinkov na izboljšanje bolezni in bolezenskih stanj

Podjetje Spletna Fuzija d.o.o. je objavilo odpoklic dveh prehranskih dopolnil namenjenih intimi. Gre za kapsule The Gold Pill  in tabletke za moške Blu Erect - za "utrditev moških erekcij."  V izdelkih so odkrili sledi sildenafila, ki je uvrščen v skupino zdravilnih učinkovin. 

Sildenafil spada med  zaviralce encima fosfodiesteraza tipa 5, ki uravnavajo pretok krvi v spolnem udu in s tem omogočajo erekcijo ali pa jo izboljšajo.

 | Avtor: ZPS ZPS
Podatki o prehranskih dopolnilih
Prehransko dopolnilo: The Gold Pill
Pakiranje: 4 kapsule - 2000 mg
Poreklo: Kitajska
Distributer: Spletna Fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, 1000 Ljubljana
LOT: 0417
Rok uporabe: 04/19

Prehransko dopolnilo: BluErect
Pakiranje: 4 kapsule - 2000 mg
Poreklo: Kitajska
Distributer: Spletna Fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, 1000 Ljubljana
LOT: 0417
Rok uporabe: 04/19

Zveza potrošnikov svetuje: V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne zaužijte. Lahko ga lahko vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Pojasnilo:

 | Avtor: ZPS ZPS
Prehranska dopolnila so po svoji obliki podobna zdravilom, zato se z njimi pogosto zamenjujejo. Velikokrat prehranska dopolnila vsebujejo snovi, ki so hkrati tudi učinkovine zdravil na primer glukozamin, hondroitin, različni ekstrakti rastlin ipd. Pri tem je potrebno vedeti, da so prehranska dopolnila živila od katerih se zdravila po definiciji, namenu uporabe in  dokazani učinkovitosti za zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj bistveno razlikujejo. "Prehranskim dopolnilom in njihovim sestavinam se ne sme pripisovati zdravilnih učinkov oziroma jih predstavljati kot zdravilo. Potrošniki od njih ne smejo oz. ne morejo pričakovati učinkov na izboljšanje bolezni in bolezenskih stanj" pojasnjujejo na Ministrstvu za zdravje.

V primerih dvoma o tem, ali se nek izdelek razvršča med zdravila ali med prehranska dopolnila, se uporabljajo določbe 7. člena Zakona o zdravilih ZZdr-2 (Uradni list RS, št. 17/14), kjer se s posebnim ugotovitvenim postopkom ugotavlja, ali se izdelek razvršča med zdravila. 

nakupovalni voziček igrače Zdravje Pozor, ne kupujte tega izdelka Nakupovalni voziček Inšpekcija Zdravje Opozorilo zdravstvene inšpekcije: Ne kupujte živila, ki ga ponuja ta profesor

 

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.