Pazljivo, še posebej med dopustom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kljub naraščanju nevarnosti spolno prenosljivih bolezni, se še vedno veliko ljudi ne zaščiti.
Oglej si celoten članek

Spolno prenosne okužbe, kot so HIV/aids, virusni hepatitisi, gonoreja, sifilis in druge, naraščajo. Posebej čas dopustov oziroma počitnic je pogosto povezan z večjim tveganjem za prenos omenjenih spolno prenosljivih okužb, zato Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozarja na dodatno previdnost v tem času. Foto: Željko Mršić/PIXSELL Zrće

"Zdrava spolnost ni pomembna zgolj s stališča preprečevanja spolno prenosnih okužb in neželenih nosečnosti, ampak je pomemben element zdravega načina življenja in duševnega zdravja," so besede Evite Leskovšek, ki jih Nijz povzema v sporočilu za javnost. Pri tem Leskovškova izpostavlja podatek, da pri nas beležimo povečano stopnjo odkritih okužb s HIV/aidsom.

Nijz v primeru nezaščitenega tveganega spolnega odnosa svetuje obisk zdravnika oziroma testiranje na virus HIV in viruse hepatitisov. Zgodnje odkrivanje namreč pripomore k boljšemu izidu bolezni in preprečuje njeno širjenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.