Podrobnosti glede testiranja: Tukaj se lahko prijavite!

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
UKC LJ po novem omogoča tudi samoplačniško testiranje na covid-19.
Oglej si celoten članek

V UKC Ljubljana so v obdobju izteka epidemije koronavirusne bolezni omogočili samoplačniško testiranje na SARS CoV-2 za dokaz COVID-19. Izvajajo ga od ponedeljka do petka med 9.00 in 16.00 uro v montažni enoti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, dostop z Bohoričeve ulice.

Slovenija Samoplačniško testiranje za koronavirus je možno, a drago je kot hudič!

Cena samoplačniškega testiranja – bris nosnožrelnega predela je 93 evrov.

Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov covid19test@kclj.si ali po telefonu na številko 01 522 20 45 vsak dan med 8.00 in 10.00.

Ob naročilu navedite naslednje podatke: 

- ime in priimek,
- datum rojstva,
- naslov stalnega bivališča,
- elektronski naslov in telefonska številka za potrebni kontakt,
- opredelitev načina prevzema izvida (osebno ali šifrirano elektronsko sporočilo na vaš e-naslov).

Po prejemu podatkov vam bodo iz  UKC Ljubljana poslali datum in uro za odvzem. Pri tem vas zaradi hitrejšega in varnejšega odvzema brisa prosijo, da ste čimbolj točni ter da plačilo izvedete predhodno z nakazilom na račun ali s plačilno kartico ob prihodu na odvzem. "Potrdilo o plačilu samoplačniške storitve (potrdilo o plačani položnici, kopija bančnega nakazila ipd.) prinesite s seboj," opozarjajo pri UKC LJ. "Brez potrdila o plačilu, storitve ne boste mogli opraviti."

Podatki za plačilo storitve na račun UKC Ljubljana pred prihodom na testiranje:

Namen plačila: samoplačniški bris na COVID-19 (ime in priimek osebe, pri kateri bo opravljen odvzem brisa)

Koda namena: SUPP
IBAN prejemnika: SI56- 0110 0603 0277 894
BIC banke prejemnika: BSLJSI2X
Referenca prejemnika: SI00 284-7211001
Prejemnik: UKC Ljubljana, Zaloška 2, 1000 Ljubljana

V primeru, da pred prihodom ne boste opravili plačila storitve, boste lahko storitev brezgotovinsko (s plačilno kartico) poravnali na centralni blagajni UKC Ljubljana.

Izvid boste prejeli v roku 24-ih ur od odvzema vzorcev na vaš e-naslov v primeru, ko boste tako označili ob naročilu. "Sicer lahko izvid prevzamete naslednji dan med 12.00 in 16.00 osebno na sprejemnem okencu montažne enote Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja," še sporočajo iz UKC LJ. "V primeru, da bo izvid pozitiven vas bo osebno kontaktiral zdravnik epidemiolog prek telefona."

Samoplačniško testiranje mogoče tudi v Celju

Samoplačniško testiranje za okužbo z novim koronavirusom je od prejšnjega tedna že mogoče tudi v Splošni bolnišnici Celje, je razvidno s spletne strani bolnišnice. 

V Celju se na samoplačniški odvzem brisa lahko zainteresirani naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 070 457 664. Kot opozarjajo na svoji spletni strani, se je treba naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Cena samoplačniškega testiranja v Celju je 94 evrov. Izvid bodo prejeli v 24 urah od odvzema brisa.

Foto: Profimedia Covid-19

Posamezniki, naročeni na samoplačniški odvzem brisa, morajo pred prihodom na odvzem brisa opraviti plačilo storitve. S potrdilom o plačilu samoplačniške storitve posamezniki ob naročenem terminu pridejo pred modri zabojnik za testiranje številka 2, ki je postavljen pred Urgentnim centrom Celje, kjer bodo opravili odvzem brisa. Brez potrdila o plačilu storitve ne bodo opravili.

V primeru, da bolnik pred prihodom ne bo opravil plačila storitve, bo storitev lahko plačal na blagajni v glavni avli poliklinike v času delovanja blagajne, in sicer od ponedeljka do petka med 7. in 11. uro in med 11.30 in 15. uro, vendar pa bo moral pred vstopom v bolnišnico izpolniti vprašalnik in opraviti epidemiološko triažo. Vse zato pozivajo, da plačilo izvedejo pred prihodom na odvzem in na drugih, za opravljanje teh storitev, primernejših mestih, so pojasnili v bolnišnici.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:03 20. Maj 2020.

    Hja,se gres danes zjutraj-test je negativen. Das v okvir namesto slike. Gres jutri na test,pa je pozitiven. Gres pa za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.