Slovenija
16332 ogledov

Samoplačniško testiranje za koronavirus je možno, a drago je kot hudič!

Koronavirus - UKC Ljubljana
1/2
UKC Ljubljana Koronavirus - UKC Ljubljana
Na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bodo v četrtek začeli samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Zanj bo treba odšteti 93 evrov, na testiranje pa se bo treba prijaviti prek spleta, so za STA pojasnili v osrednji slovenski bolnišnici.

V UKC Ljubljana bodo sicer ob koncu tedna ukinili covid vhod za urgentno obravnavo bolnikov (zadnji vhod z zabojniki in šotori), so sporočili. Več podrobnosti bodo pojasnili v sredo, ko se bo prek videokonferenčnega sistema sestal tudi svet zavoda.

Pod posebnimi pogoji pa bo ponovno začela obratovati ambulanta za testiranje na virus hepatitisa B in C ter virusa hiv, katere delo je bilo ustavljeno v času epidemije covida-19. Ambulanta bo odprta ob sredah med 12. in 15. uro, zaradi zmanjševanja možnosti prenosa okužbe pa se bo vsak uporabnik na ambulantni pregled moral naročiti prek spletne pošte.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • bf11fb292921c717908bdee3670a3f022a1b836d 09:01 20.maj 2020.

    Farmacija rabi denar ker je pohlepna zato pa so prestrašili cel svet s to novo gripo, ker je prišlo do upadanja cepljenj proti gripi. Jaz sem se cepil dvakrat proti gripi in obakrat zbolel za gripo. Odkar se ne cepim ...prikaži več več sem zdrav kot riba in bom tudi ko odkrijejo cepivo za ta novo gripo naredil vse samo da se mi ne bo treba cepit. Testiranje pa tudi odpade pa če mi plačajo.

  • Avatar jate
    jate 04:23 20.maj 2020.

    ne bom se niti testirala in niti cepila,,v zivljenju se nisem cepila za nobeno gripo pa sem astmatik,...ja cepljeni smo bili kot otroci za otroske bolezni,ki naj bi to vec ali manj bilo dozivljensko,,,da pa bi se cepila za gripo ...prikaži več vsako leto ,ne hvala.

  • Avatar Beantissa
    Beantissa 00:55 20.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om