Poglejte, kaj že zmore Kris

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Krisov zdravnik je zadovoljen z napredkom.
Oglej si celoten članek

Mali Kris Zudich, ki je pred šestimi dnevi  na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel več kot dva milijona evrov vredno revolucionarno zdravilo zolgensma, se lahko že obrne. Posnetek si lahko ogledate tukaj. 

Kot so sporočili starši, je njegov zdravnik je zadovoljen z napredkom, še posebej glede dihanja in obračanja. Kris je nekaj dni po prejemu zdravila dobil povišano temperaturo, starši pa sporočajo še, da mu je zdravnik zaradi slabše krvne slike povečal odmerek steroidov.

xxx

Kris ima redko gensko boleznijo spinalno mišično atrofijo, za zdravilo za njegovo zdravljenje pa je denar zbirala vsa Slovenija. V 150 urah je društvu Palčica pomagalčica uspelo zbrati neverjetnih 3,8 milijona evrov.

Ker se je izkazalo, da društvo nima statusa humanitarne organizacije, bi moralo od zbranega zneska plačati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar pomeni dobrih 950 tisoč evrov, približno enaki znesek pa bi morala plačati še Krisova družina kot prejemnica donacije. Zato je društvo z Zvezo prijateljev mladine podpisalo donatorsko pogodbo, s katero je ZPMS prevzela donatorska sredstva v višini 2.300.000 evrov za plačilo zdravila. Stroške za let je prevzel srbski poslovnež Milodrag Kostič.

Družina bo v Los Angelesu ostala tri mesece, kolikor časa bodo nad njim bdeli tamkajšnji zdravniki.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.