Zdravje
3520 ogledov

Poglejte, kaj že zmore Kris

Facebook
Krisov zdravnik je zadovoljen z napredkom.

Mali Kris Zudich, ki je pred šestimi dnevi  na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel več kot dva milijona evrov vredno revolucionarno zdravilo zolgensma, se lahko že obrne. Posnetek si lahko ogledate tukaj. 

Kot so sporočili starši, je njegov zdravnik je zadovoljen z napredkom, še posebej glede dihanja in obračanja. Kris je nekaj dni po prejemu zdravila dobil povišano temperaturo, starši pa sporočajo še, da mu je zdravnik zaradi slabše krvne slike povečal odmerek steroidov.

Kris ima redko gensko boleznijo spinalno mišično atrofijo, za zdravilo za njegovo zdravljenje pa je denar zbirala vsa Slovenija. V 150 urah je društvu Palčica pomagalčica uspelo zbrati neverjetnih 3,8 milijona evrov.

Ker se je izkazalo, da društvo nima statusa humanitarne organizacije, bi moralo od zbranega zneska plačati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar pomeni dobrih 950 tisoč evrov, približno enaki znesek pa bi morala plačati še Krisova družina kot prejemnica donacije. Zato je društvo z Zvezo prijateljev mladine podpisalo donatorsko pogodbo, s katero je ZPMS prevzela donatorska sredstva v višini 2.300.000 evrov za plačilo zdravila. Stroške za let je prevzel srbski poslovnež Milodrag Kostič.

Družina bo v Los Angelesu ostala tri mesece, kolikor časa bodo nad njim bdeli tamkajšnji zdravniki.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.