Pojav droge, o kateri je izredno malo informacij

Foto: nn
Foto: nn
V Sloveniji se je pojavila nova psihoaktivna snov, o kateri je zelo malo informacij.
Oglej si celoten članek

"V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav novih psihoaktivnih snovi je bilo zaznano, da se na območju Obale in v Ljubljani snov 4-CEC prodaja kot 3-MMC in sicer v obliki kristalov bele barve,"  opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), kjer dodajajo, da gre za snov, o kateri je nasploh zelo malo informacij, znani so le učinki, o katerih poročajo uporabniki družabnih omrežij:  

"Med negativnimi učinki so uporabniki na forumih navajali: tesnobo, pekočo bolečino v nosu, izredno neprijeten okus v ustih, bruhanje, curljanje iz nosu, težave s kratkoročnim spominom in zelo rdeče oči," opozajajo in ob tem priporočajo previdnost. 

Zaradi pomanjkanja informacij o tveganjih za zdravje, ki jih lahko povzroči ta snov, na inštititu prosijo, da informacijo delite naprej. 

xxx

4-CEC se je do zdaj pojavil še v 13 drugih državah EU, med drugimi tudi v Avstriji in na Madžarskem. V večini držav se je pojavil v obliki prahu bele, rumenkaste in tudi modre barve, redkeje v obliki kristalov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:29 17. Marec 2017.

    Med negativnimi učinki so uporabniki na forumih navajali:<br /> tesnobo miro cerar<br />pekočo bolečino v nosu miro cerar <br />izredno …

  • 22:30 16. Marec 2017.

    glede na to, da v članku ni niti z eno besedo omenjen Persen, ga ti očitno zelo dost uporabljaš, po …

  • 21:58 16. Marec 2017.

    Sam brez panike, ne bo prišlo na ulico, je parlament vse odkupil, glede na to kaj počne mora bit ornk …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.