Polonina edina želja je, da bi ljudem ostala vedno v srcu

Dva bolnika o tem, kaj je v življenju zares pomembno.
Oglej si celoten članek

"Danes se pravzaprav ne spomnim več dobro, kakšno oceno sem dobila pri fiziki in kdaj si bom končno kupila tiste super smučke, kar se mi je takrat zdelo življenjskega pomena. Ne spomnim se integralov in diferencialnih enačb, ki sem jih takrat obvladala. Ne spomnim se priznanj in certifikatov, ki sem jih neumorno zbirala. Spomnim pa se trenutkov, ko sem komu pomagala in ko so drugi pomagali meni. Spomnim se dni, ko smo se s prijatelji nasmejali in jih še mnogo preplesali. Spomnim se dobrih ljudi, pravih prijateljev," je o svoji izkušnji s hudo boleznijo zapisala članica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, Polona Kumelj, ki po diagnozi rak še bolj ceni lepote življenja.

Njen ganljivi zapis, ki bi ga morali prebrati vsi, najdete TUKAJ.

Ob 15. obletnici društva je svoje misli delil tudi Rok Justin, ki je pri 39. letih zbolel za Burkittovim limfomom in tako iz prve roke spoznal, kako pomembno je, da ob soočanju z diagnozo rak bolnik spregovori z nekom, ki ima podobno izkušnjo. Tudi na izzive je treba gledati s kančkom humorja, pravi, zato se Justin danes rad spomni na zabavne prigode iz tistega časa, na primer na halucinacije po protibolečinski terapiji. Njegovo navdihujočo zgodbo si lahko preberete TUKAJ. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.