Zdravje
934 ogledov

Polonina edina želja je, da bi ljudem ostala vedno v srcu

polona dremelj
Dva bolnika o tem, kaj je v življenju zares pomembno.

"Danes se pravzaprav ne spomnim več dobro, kakšno oceno sem dobila pri fiziki in kdaj si bom končno kupila tiste super smučke, kar se mi je takrat zdelo življenjskega pomena. Ne spomnim se integralov in diferencialnih enačb, ki sem jih takrat obvladala. Ne spomnim se priznanj in certifikatov, ki sem jih neumorno zbirala. Spomnim pa se trenutkov, ko sem komu pomagala in ko so drugi pomagali meni. Spomnim se dni, ko smo se s prijatelji nasmejali in jih še mnogo preplesali. Spomnim se dobrih ljudi, pravih prijateljev," je o svoji izkušnji s hudo boleznijo zapisala članica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, Polona Kumelj, ki po diagnozi rak še bolj ceni lepote življenja.

Njen ganljivi zapis, ki bi ga morali prebrati vsi, najdete TUKAJ.

Ob 15. obletnici društva je svoje misli delil tudi Rok Justin, ki je pri 39. letih zbolel za Burkittovim limfomom in tako iz prve roke spoznal, kako pomembno je, da ob soočanju z diagnozo rak bolnik spregovori z nekom, ki ima podobno izkušnjo. Tudi na izzive je treba gledati s kančkom humorja, pravi, zato se Justin danes rad spomni na zabavne prigode iz tistega časa, na primer na halucinacije po protibolečinski terapiji. Njegovo navdihujočo zgodbo si lahko preberete TUKAJ. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.