Pomembna novost pri obravnavi covida-19

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo od danes dalje covid-19 obravnaval kot ostale okužbe dihal, s čimer bodo prenehali z dnevnim poročanjem o številu zasedenih postelj za okužene s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

V veljavi pa ostajajo priporočila za obiskovalce domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov, so sporočili iz NIJZ.

Podatke o bolnišničnih obravnavah akutnih respiratornih okužb, bodo na NIJZ sicer spremljali še naprej, nekateri podatki pa bodo prosto dostopni prek portala OPSI (Odprti podatki Slovenije), ki je dostopen na: sta.si/qS3vVW.

S 6. majem pa bodo ukinili SMS obveščanje o rezultatih testov na covid-19, ki so jih pacienti prejemali ob testiranju. Pacienti bodo o rezultatih testiranja lahko obveščeni preko mobilne aplikacije ali portala zVEM in sicer v dokumentu Seznam testiranj.

Uporabnike, ki aplikacije zVEM ne uporabljajo, bodo o rezultatu obvestili izvajalci testiranja, pri čemer je za izvajalca testiranja obvezno zagotoviti zanesljivo obveščanje predvsem pozitivnih pacientov, so še zapisali na NIJZ.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:32 1. April 2023.

    Laž, večja laž, kovid!

  • 12:50 1. April 2023.

    Prvi april,,,,, ha, ha, ha

  • 11:43 1. April 2023.

    Itak, da bodo sprejeli nova določila in priporočila. Ampak ne sami, da ne bo pomote. Sledijo pač dogajanje v tujini …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.