Zdravje
2557 ogledov

Pomembna novost pri obravnavi covida-19

samotestiranje Profimedia
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo od danes dalje covid-19 obravnaval kot ostale okužbe dihal, s čimer bodo prenehali z dnevnim poročanjem o številu zasedenih postelj za okužene s koronavirusom.

V veljavi pa ostajajo priporočila za obiskovalce domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov, so sporočili iz NIJZ.

Podatke o bolnišničnih obravnavah akutnih respiratornih okužb, bodo na NIJZ sicer spremljali še naprej, nekateri podatki pa bodo prosto dostopni prek portala OPSI (Odprti podatki Slovenije), ki je dostopen na: sta.si/qS3vVW.

S 6. majem pa bodo ukinili SMS obveščanje o rezultatih testov na covid-19, ki so jih pacienti prejemali ob testiranju. Pacienti bodo o rezultatih testiranja lahko obveščeni preko mobilne aplikacije ali portala zVEM in sicer v dokumentu Seznam testiranj.

Uporabnike, ki aplikacije zVEM ne uporabljajo, bodo o rezultatu obvestili izvajalci testiranja, pri čemer je za izvajalca testiranja obvezno zagotoviti zanesljivo obveščanje predvsem pozitivnih pacientov, so še zapisali na NIJZ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • vanc7 14:32 01.april 2023.

    Laž, večja laž, kovid!

  • Johny 12:50 01.april 2023.

    Prvi april,,,,, ha, ha, ha

  • Ender3 11:43 01.april 2023.

    Itak, da bodo sprejeli nova določila in priporočila. Ampak ne sami, da ne bo pomote. Sledijo pač dogajanje v tujini in s tem samo kažejo kako so nesposobni in neodločni. Sramotijo pa se, s kovidom ali brez kovida..

Sorodne novice