Poslanka vložila pobudo za prepoved pirotehnike

Foto: Profimedia
"Vem, da si bom najbrž nakopala gnev prodajalcev teh izdelkov in morda tudi mladih, a mislim, da je resnično čas, da naredimo korak naprej," je zapisala poslanka.
Oglej si celoten članek

Poslanka SD Meira Hot je vložila poslansko pobudo za spremembo zakonodaje, ki bi prepovedala prodajo, preprodajo in uporabo pirotehničnih izdelkov, saj bi tako po njenem preprečili hude posledice, ki jih ti izdelki povzročajo.

Poslansko pobudo s katero apelira za spremembo zakonodaje glede pirotehničnih izdelkov, je primorska poslanka naslovila na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

xxx

Zavzema se za njihovo prepoved, saj, kot je zapisala, ne samo, da ustvarjajo hrup in razsvetlijo nebo, ampak ustvarjajo tudi nevarnost fizičnih poškodb oseb, trpljenje živali in nenazadnje strahu ljudi, ki ne uporabljajo pirotehnike.  "Vem, da si bom najbrž nakopala gnev prodajalcev teh izdelkov in morda tudi mladih, a mislim, da je resnično čas, da naredimo korak naprej," je še zapisala poslanka.

Petarde Fant je ostal brez obeh rok: "Ko je počilo, je bilo tako, kot bi počila bomba"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:32 28. December 2018.

    Podpiram prepoded

  • 01:07 21. December 2018.

    Kazenski pregon bi moral biti samoumeven za vsakega, ki prodaja pirotehniko. Za mladoletne osebe pa družbenokoristno delo.

  • 20:21 19. December 2018.

    enako, podpiram predlog ... za tist denar ki bi šel za novoletno pirotehniko bi raje dali za lačne brezdomce in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.