Poziv onkološkim bolnikom, ne opuščajte zdravljenja

Foto: Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Foto: Epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
Po podatkih Registra raka je danes že v vsaki četrti slovenski družini en član, ki je zbolel za rakom. Onkološki inštitut poziva bolnike, da tudi ob morebitnem nadaljnjem slabšanju epidemije ne opuščajo zdravljenja.
Oglej si celoten članek

Onkološki inštitut se epidemiološkim razmeram prilagaja z ukrepi in ustrezno organizacijo dela, da lahko obravnava poteka nemoteno in varno tako za bolnike kot zaposlene. Bolnike in svojce prosijo za razumevanje, da so vsi ukrepi namenjeni zagotavljanju varnosti, za strpnost ter upoštevanje navodil zdravstvenega osebja inštituta, so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: Saša Despot Onkološki inštitut Kot v drugih zdravstvenih zavodih se je tudi na inštitutu v zadnjih tednih povečalo število potrjenih okužb med bolniki in zaposlenimi, kar pričakovano sovpada z razširjenostjo okužb v populaciji in ne odraža širjenja okužbe znotraj inštituta. "Po naših izkušnjah primere okužb dobro obvladujemo, kar pomeni, da so naši varnostni ukrepi dobri. Seveda pa si želimo, da bi bilo teh primerov čim manj, saj s tem narašča število odsotnosti, zaradi katerih je obremenitev osebja večja," so navedli na inštitutu.

Poziv k solidarnosti

Onkološki bolniki so ranljiva skupina, ki je bolj ogrožena za težji potek bolezni. Po podatkih Registra raka pa je danes že v vsaki četrti slovenski družini en član, ki je zbolel za rakom. Zato na inštitutu pozivajo tudi vse državljane k solidarnosti in doslednemu spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov. Prav tako prebivalce pozivajo, da v teh časih skrbijo za svoje zdravje, se ne prepustijo zdravju škodljivim razvadam, ter so pozorni na zgodnje znake raka in ne odlašajo z obiskom pri zdravniku, so še dodali.

dezurni@zurna24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:40 29. Oktober 2020.

    Statistika je zaskrbljujoča ! Registrirani onkološki bolniki imajo vso podporo in skrb na OI ! Kaj pa čakajoči na prvi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.